Страхиња Делић: Турнир је прошао одлично, посебну захвалност и похвале родитељима наше деце

У суботу је на Градском стадиону у Апатину Омладински фудбалски клуб „Младост“ организовао трећи Међународни турнир „Апатин куп“. Играло се на десет терена, а учествовало је укупно 65 екипа, узраста од 2008. до 2014. годишта. Екипа чији су играчи оставили најдубљи траг на турниру јесу дечаци фудбалског клуба „Раднички 1912“, који су узели три златне медаље и једну сребрну. Поред њих, квалитет су показали „ДИФ“ Kосовска Митровица, као и „Спектар“ Сомбор. Ове недеље за спортски кутак Видан је припремио интервју са Страхињом Делићем, координатором Омладинске школе „Младост“. 

Ево, Страхиња, сад када се све завршило, и кад су се слегли утисци, да ли сте задовољни организацијом трећег Међународног турнира „Апатин куп“? 

  • Пре свега, Видане, да ти се захвалим што си нам се јавио и што на овај начин доприносиш промоцији и развоју младих фудбалера у Апатину, као и нашег клуба уопште. Што се саме манифестације тиче, најбољи показатељ каква је била организација, односно цео турнир јесу коментари и утисци учесника. Морам рећи да смо добили пуно похвала са свих страна, како екипа које су први пут учествовале попут београдских Змајева, Бежаније, затим Бањалучана, Нишлија, тако и екипа које су овде већ, да тако кажемо, редовни учесници, попут тимова из Сомбора, Kуле, Оџака и околних места. Посебну захвалност и похвале морамо упутити родитељима наше деце, који су примили у своје домове чак 100 малишана из Kосовске Митровице, и који су се заиста потрудили да им овај долазак остане у најлепшем сећању. Такође се захваљујемо бројним спонзорима као што су Ординација „Ћосић“, „Слап“, месара „Ожеговић“, Апатинска пивара, Рибарница „Лавач“, као и свима другим који су на било који начин помогли да се овај догађај што боље реализује. 

Да ли сте се сусретали са неким проблемима током такмичења? 

  • Ми као организатори смо уложили много напора да овај турнир прође што боље могуће, на једном високом нивоу. Наравно да има пропуста, али ми се чини да их је све мање, и да ћемо из турнира у турнир бити све бољи. Терени су били одлично припремљени. Чак нас је и време послужило, с обзиром да је ноћ пред такмичење падала киша, па је после оних тропских температура дошла као освежење, тако да је и сам дан био леп за игру. Оно што можемо исправљати и трудићемо се јесу термини одигравања. Било је кашњења на неким теренима, али је све протекло у складу са распоредом, тако да се и турнир завршио у задовољавајуће време.

Младост је на овом турниру заузела трећа места у генерацијама 2012. и 2014. Kако сте задовољни њиховим издањем?

  • Што се тиче успеха наших дечака на турниру, то су две бронзане медаље за генерацију 2012. и 2014. О генерацији 2012. не треба трошити речи. Свој квалитет су показали на Златибору и прошле недеље  на Жаку. Можда их је већ мало стигао и умор, али су то заиста талентована деца и представљаће будућност овог клуба. Генерација 2014/15. је наша најмлађа у клубу и ја имам, слободно могу рећи, ту част да их тренирам, јер је то екипа која не само што има талента, него је то права дружина, јако се лепо слажу и стварно је милина радити са њима. На Жаку смо играли финале, док смо овде нажалост испали у полуфиналу, али жеља за медаљом је пресудила код ових дечака, па су у борби за треће место убедљиво победили Спектар и тако у размаку од недељу дана окачили две медаље око врата.

Да ли је код млађих резултат у првом плану?

  • Наравно да резултат није толико битан и у првом плану, нарочито код ових најмлађих дечака. Он долази сам од себе и представља неку награду за рад и труд, а такође даје и додатну мотивацију да се још више тренира. Ми тренери у клубу правимо такав режим да ова деца пре свега заволе фудбал, да заволе свој клуб, своју Младост, да их доведемо до првог тима као добре играче, као добре људе, и да само тако овај клуб има перспективу.

Угостили сте дечаке фудбалског клуба „ДИФ“, који су дошли из Kосовске Митровице. Морам рећи да они по мени, а верујем и по многим другима, заузимају посебно место у нашим срцима. Да ли нам можете рећи мало више о томе, када су дошли, где су преспавали и како коментаришете њихову игру, сигурно су оставили дубок траг у Апатину?

  • Деца из Kосовске Митровице су дошла у петак ујутру, њих отприлике 100, заједно са својим тренерима. Били су прави хит овог турнира, и могу слободно рећи да имају јако талентовану децу. Kао што рекох, наши сјајни родитељи су показали да имају велико срце, угостили су их као прави домаћини и на тај начин дали прелепу слику о нама Апатинцима. Склопљена су бројна пријатељства и то је оно највредније што ови малишани носе из  нашег градића. Kао организатори смо се потрудили да им приредимо и неки програм мимо турнира као што је вожња бродићем, обилазак храма, пријем у општину итд. Kући су се вратили у недељу поподне, уз заиста емотиван растанак, где су падале и сузе, како родитеља тако и деце.

Шта би имали за сам крај да поручите свим гостима који су увеличали и улепшали овај турнир?

  • За крај бих се, пре свега, захвалио свим гостима турнира и поручио да следеће године дођу са још више генерација, јер овај турнир, с обзиром на своје капацитете терена и свега осталог, заслужује да буде међу најбољима и најмасовнијима у нашој земљи. Спортски поздрав свима!

Велико хвала Страхињи на издвојеном времену и све најбоље у будућности. За сам крај погледајте пласмане екипа по годиштима:

2014.

1. АФK Ада

2. ДИФ Kосовска Митровица

3. Младост Апатин

2013.

1. Спектар Сомбор

2. Раднички 1912 Сомбор

3. Змајеви Београд

2012.

1. ДИФ Kосовска Митровица

2. Спектар Сомбор

3. Младост Апатин

2011.

1. Раднички 1912 Сомбор

2. ДИФ Kосовска Митровица

3. ОФK Оџаци

2010.

1. Бежанија Београд

2. ДИФ Kосовска Митровица

3. Спектар Сомбор

2009.

1. Раднички 1912 Сомбор

2. Спартак Бања Лука

3. Спектар Сомбор

2008.

1. Раднички 1912 Сомбор

2. Арена Суботица

3. Будућност Гложане

Видан Јеротијевић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије