Суботички „Спартак“ победник 24. Меморијалног турнира „Слободан Чиле Мишковић“

Turnir u rukometu

Меморијални турнир у рукомету „Слободан Чиле Мишковић“ одржан је у знак сећања на легендарног играча Рукометног клуба „Црвенка“, Слободана Мишковића, који је са „веверицама“ освојио Куп Југославије 1967. и Првенство Југославије 1969. године. Такође, Мишковић је са репрезентацијом Југославије освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Минхену 1972. године.
Учесници овогодишњег меморијалног турнира су, уз домаћина „Црвенку“, били и „Спартак“ из Суботице, „Кикинда Гриндекс“ из Кикинде и „Врбас Петрол“ из Врбаса. Утакмице су игране по систему 2 пута по 20 минута, а правду су делили Никола Зорић из Апатина, те Данијела Ковачевић и Милан Слива из Црвенке.
У првом полуфиналном мечу, „Спартак“ је славио против „Врбас Петрола“ са 18:16, док је „Црвенка“ у другом сусрету победила „Кикинду Гриндекс“ са 20:19. У мечу за треће место „Врбас Петрол“ је савладао „Кикинду Гриндекс“ са 21:20, док је у финалу „Спартак“ славио против „Црвенке“ резултатом 18:16.
Пехаре најуспешнијим екипама доделио је председник Управног одбора Рукометног клуба „Црвенка“ Страхиња Пушица.
Овај турнир је специфичан и по том што се награђује најбољи средњи бек, а то је позиција на којој је играо Слободан Чиле Мишковић. За најбољег средњег бека на овогодишњем турниру проглашен је средњи бек „Црвенке“ Лео Фејеш, а пехар му је уручио Чилетов унук Андреј.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs