Судија опоменуо Трампа да се стиша током исказа сведока

Tramp

Судија Артур Енгорон, који води грађански судски поступак против Доналда Трампа упозорио је бившег америчког председника да стиша реакције након што је током исказа једног сведока фрустрирано подигао руке и наглас разговарао са својим адвокатим.

Судија је издао упозорење након што се Трамп живахно саветовао са својим адвокатима за столом одбране током другог дана сведочења проценитеља некретнина Дага Ларсона на суђењу на Менхетну.

Државни тужилац Кевин Волас затражио је од судије Енгорона да замоли одбрану да „престане да коментарише током сведочења“, додајући да сведок чује та „добацивања“, преноси лондонски дневник Гардијан.

Судија је затим замолио све да се стишају своје ракције „посебно ако оне имају за циљ да утичу на исказ сведока“.

Данас је одржано друго рочиште у последња два дана у грађанском поступку против Трампа који прети да угрози његову империју некретнина и имиџ богатог бизнисмена.

Енгорон је прошлог месеца пресудио да су Трамп и његова компанија, Трумп Организатион, годинама чинили преваре преувеличавањем вредности његове имовине и нето вредности у годишњим финансијским извештајима који су коришћени за склапање послова и добијање бољих услова за кредите и осигурање.

Енгорон је наредио да управник именован од стране суда преузме контролу над неким Трамповим компанијама, доводећи у питање будући надзор над Трамповим торњем и другим имањима.

Апелациони суд је привремено блокирао налог јер је у току жалба на претпретресну одлуку.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs