Суд у САД истразује продају “Скај” телефона криминалцима у Црној Гори: Обавештена полиција

Telefon

На питање коме намрава да продаје „Скај“ телефоне, С.А. је написао „политичким странкама и криминалцима“.

Амерички суд истражује да ли је постојао покушај да се шифрована телефонска мрежа “Скај” прода црногорским криминалцима и политичким партијама.

О случају је, према информацијама портала РТЦГ, информисана и црногорска полиција

У питању је доказ који је канадска компанија “Скy Глобал” доставила америчком суду и којем се наводи да је лице које се представило као С.А. тражило лиценцу да продаје “Скај” телефоне “политичким партијама и криминалцима”, наводи црногорски јавни сервис.

“Скy Глобал”, канадска технолошка компанија, која је управљала шифрованом телефонском мрежом и која је, како додаје РТЦГ, често помињана у контексту истрага о организованом криминалу, у доказном материјалу суду у Сан Дијегу тврди да је у јуну 2019. године одбила покушај продаје апликације криминалцима и политичким партијама у Црној Гори.

У тужби тврде, додаје се у тексту, да вољно и редовно сарађују са органима за спровођење закона, и да су незаконито били мета Федералног истражног бироа (ФБИ) и других америчких агенција.

Компанија тражи од суда да обавеже америчку владу да јој се врати 116 интернет домен које су наводно запленили ФБИ и друге агенције за спровођење закона.

У једном документу поднетом суду у Сан Дијегу приказана је апликација особе која се представила као С.А. уз захтев да постане овлашћени препродавац “Скаја”, наводи РТЦГ.

На питање коме намрава да продаје “Скај” телефоне, С.А. је написао “политичким странкама и криминалцима”.

Притом је поменута особа навела да полиција у Црној Гори не може да пробије систем ове комуникације.

Како преноси вице.цом, шеф продаје канадске фирме тада је одговорио да је продаја криминалцима кршење услова и одредби компаније, као и да се захтев одбија, преноси РТЦГ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs