Суђење Новаку Ђоковићу у току у Федералном суду у Мелбурну

Novak Đoković

Након што је по други пут укинута виза Новаку Ђоковићу и то од стране Министра за имиграције Алекса Хока, који је искористио своје дискреционо право да визу укине уколико сматра да је то од јавног интереса, Ђоковићев правни тим затражио је поједностављено суђење са скраћеним временом за писмене поднеске и доказе.

У 10:40 по нашем времену, почело је саслушање Новака Ђоковића пред аустралијским судом и пред истим судијом који је већ судио по претходном поступку, Антонијем Келијем.

Судија Кели пролази кроз историју случаја и износи низ запажања јер постоји брига о томе како суд може да предочи чињенице кад није поднета ниједна првобитна пријава. Затим, Кели износи документе који су му достављени: одлуку о укидању визе и поднесак Владе. Интересантно, постоји и документ под називом „осетљиво“ коју судија не жели да прочита.

У наставку, Кели наводи да постоји могућност да се случај пребаци са Федералног на Савезни суд.

-Иако имам, како ми се чини, неоспорно овлашћење да пренесем ову ствар на други суд, то је квалификовано захтевом да Савезни суд Аустралије потврди налог који издам – истакао је Кели.

Подсетимо, постоји могућност да Новак Ђоковић, уколико суд не досуди у његову корист, буде депортован и да му буде издата трогодишња забрана уласка у Аустралију. У супротном, ако судска одлука буде у његову корист, моћи ће да игра на Аустралијан Опен-у.

Праћење суђења можете погледати ОВДЕ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: