Сјајан успех сивачког бициклисте: Оборен национални рекорд

Хумани бициклиста Милован Фики Бајчетић (25) из Сивца одавно је један од најбољих ултрамаратонаца у Европи, а у викенду за нама на Европском првенству у 24-часовној вожњи у Словенији, у конкуренцији 55 бициклиста, освојио је треће место прешавши за 24 сата 704 километра оборивши национални рекорд Србије у овој дисциплини.

Бициклистички ултрамаратон је један од тежих спортова и захтева велике и тешке тренинге, како физичке тако и психичке. Довољно је рећи да се вози 24 сата, па се из тог податка може видети озбиљност самог спорта. О самој трци Бајчетић каже да је била веома тешка, те да су их захватила два јака невремена, а да му се на 13-ом сату вожње десио пад.

-Киша је падала скоро целу ноћ. У неким моментима прст пред оком се није видео. Почео је да дува ветар орканске јачине. Ујутру око 7 сати (мојих 13х вожње) пао сам. Устао сам и наставио даље, али сам осетио бол у леђима и колену. Ипак, одлучио сам да наставим али са много мањим темпом, рекао је Бајчетић и додао да ту није био крај мукама, јер се борба са лошим временом наставила.

-Возио сам пуних 23х и 30мин. Да се није десио пад ишло би још јаче и боље. Желим да се захвалим мом тиму-породици која ме подржавала и у сваком моменту су ми додавали храну и све остало што је потребно. 

Захвалио би се и спонзорима без којих не би могао да остварим овај успех: ЈКП „Радник“ Сивац, Роберту Месарошу, Оптици Јовановски, Милану Кркушу, рекао је Бајчетић.

Милован је постао ултрамаратонац у мају 2017. године када је у веома јакој конкуренцији освојио бронзану медаљу и оборио национални рекорд, такође на Европском првенству у Словенији. Бициклизмом је почео да се бави у својој шеснаестој години са циљем да пређе цео свет бициклом, али се потом фoкусирао на хуманитарни рад. Спојио је хуманост и бициклизам возећи за болесну децу. Бајчетић је прешао хиљаде километара апелујући за помоћ болесној деци, а прва његова вожња била је за усвајање „Тијаниног закона“, те је од Бициклистичке хуманитарне фондације „Пиколо“ из Суботице добио златну медаљу за пожртвовање.

Када је реч о плановима и будућим тркама Милован каже да му је циљ Светско првенство у бициклизму за које ће требати још много труда, рада, тренинга, који трају до четири сата дневно. „Захтевно али себе видим на Светском првенству и остварењу циља од 1000 километара бициклом на ултрамаратону за 24 сата“, каже Милован Бајчетић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.