Талас короне у Француској јењава, вакцинисано 90 одсто старијих од 12 година

Актуелни талас вируса корона значајно јењава у Француској. За последња 24 сата регистрована су само 2.062 нова случаја заразе. Истовремено, број хоспитализованих је пао испод десет хиљада – смањио се за 26 и сада износи 9.986. На реанимацији је такође мање 26 пацијената и укупно их има 2.103.

И други параметри су у “зеленом”: на сто хиљада становника су само 104 заражена, док један оболели вирус преноси на 0,79 особа. Проценат позитивних у односу на укупан број тестираних је свега 1,98 одсто.

Од последица вируса за један дан преминуло је 97 људи, што је последица заразе у време када је вирус био знатно активнији.

Прву дозу вакцине примилио је 49,5 милиона људи, од укупно 55 милиона становника старијих од 12 година који могу да буду цепљени. То износи чак 90 одсто.

Ипак, стручњаци упозоравају да би требало и даље водити рачуна, из више разлога – зато што вакцина не штити сто одсто, зато што постоји опасност од даљег ширења заразе на почетку школске године и зато што прете отпорнији сојеви. Проблем је и у томе што нису цепљени сви који спадају у ризичне групе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије