Тајани: Италија ће да увери Француску да треба проширити тунел Мон Блан

Tajani

Италија ће уверити Француску да је потребно да се прошири путни тунел Мон Блан који повезује две земље испод Алпа због интереса превозника робе, туриста и предузећа, изјавио је заменик премијера и италијански министар спољних послова Антонио Тајани.

„Покушаћемо да убедимо Французе који још изгледа нису за то“, навео је Тајани.

Он је рекао да треба да се састане са француском министарком иностраних послова Катрин Колона 25. септембра у Паризу да би разговарали о реконструкцији тунела, пренела је АНСА.

Међувладина конференција две земље о тунелу одржана је у четвртак и на њој је одлучено да се одложи за годину дана предвиђено затварање тунела ради реконструкције да би се ублажио притисак на прекограничне путне везе.

Тајани је рекао да је предвиђено затварање од 15 седмица ради реконструкције, које је требало да почне прошлог понедељка, а завршено 18. децембра, одложено за септембар идуће године.
Тајани је рекао да је сазвао састанак прекограничног одбора за 31. октобар у Торину.

Пројекат проширења тунела Мон Блан снажно подржавају заједнице на северозападу Алпа које кажу да хитно мора да се обави реконструкција.

Тунел који повезује Пијемонт у Италији са француским регионом Савоја забрањен је за тешка теретна возила од 27. августа након затварања француског аутопута А43 због покретања клизишта што доводи до загушења саобраћаја у тунелу Мон Блан.
Француски министар саобраћаја Клеман Бо рекао је данас да ће тунел поново бити отворен за тешка теретна возила до недеље.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs