Твитер омогућио негативно оцењивање објава, али постоји цака

Tviter

Иако ће корисници увођењем нових функција моћи да изразе и негативно мишљење према нечијој објави на Твитеру, ипак неће имати никакав увид у то колико других корисника дели њихово мишљење.

Твитер је је увео нове могућности у облику опција “Доwнвоте” и “Дислике”, што корисницима омогућава да изразе своје неслагање или неповерење према одређеном садржају.

Ипак постоји и “цака” – само аутор објаве на Твитеру ће моћи да види статистику у вези са бројем доwнвоте и дислике опција, коју је примио након објаве.

Два велика Биг Тецх предузетника, Марк Андресен и Илон Маск, изразили су задовољство наведеним новим Твитеровим опцијама.

Марк Андресен дао је то до знања објавом на Твитеру. Додао је да корисници могу учинити доwнвоте јавно видљивим, приказивањем екрана реакција на њихове објаве у новој објави на Твитеру.

Твитерова функција Доwнвоте је “тастер” који би корисници требало да пронађу у доњем делу објаве, уз лајкове, ритвит, дељење и опцију подешавање означену с три тачке.

Аутор објаве може видети негативну статистику, али зато други корисници Твитера не могу да виде колико је негативних гласова добио, чиме се избегава негативна конотација саме објаве.

Шеф Тесле и Спејс икс-а Илон Маск такође је показао слагање с увођењем наведених опција у одговору на Андерсенову објаву. Кратко и јасно, Маск је поручио једном речју – “Да”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије