Телеком Србија дивиденду исплаћује 22. децембра

Telekom Srbija

У документу објављеном на Централном регистру хартија од вредности наводи се да ће за државне акције дивиденда бити исплаћена директно у буџет, а осталима преко Централног регистра.

Укупно ће бити исплаћено 6,7 милијарди динара (57 милиона евра) а дан обрачуна за ову исплату је 21. децембар. Дан дивиденде према којем се рачуна списак акционара који имају право на исплату је 20. јун.

Телеком је позвао све акционаре код којих је дошло до промена рачуна да до 20. децембра доставе инструкције за пријем новца од дивиденде.

Прво на дивиденде имају и грађани који су 2012. године добили бесплатне акције државног телекомуникационог гиганта. Тада је сваки пунолетни грађанин добио по 31 акцију.

Те акције Телекома грађани не могу продати јер компанија није уврштена на Београдску берзу, али ће на њих грађани и ове године добити дивиденду.

Прошле године у ово време дивиденда је била 5,2 динара по акцији (бруто) а „Телеком“ је укупно исплатио 4,16 милијарди динара (35,4 милиона евра), што је било двоструко више него годину дана раније.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs