Телеком Србија добитник награде Шампиони одрживости: Признање за пројекат “Ниједна врста не умире сама”

Telekom

Еколошки пројекат Телекома Србија “Ниједна врста не умире сама”, посвећен очувању биолошке разноврсности, уврштен је међу најбоље пројекте овогодишњег конкурса “Шампиони одрживости”. Овим признањем награђују се компаније које су своје пословање и стратегије одрживости ускладиле са Циљевима одрживог развоја и пружиле допринос у њиховом остварењу. Награђени пројекат “Ниједна врста не умире сама” представља директан допринос компаније у остварењу Циља 15 (Очување живота на земљи), односно потциља 15.5 који се односи на заштиту биодиверзитета и природних станишта, саопштили су из Телекома Србије.

Активности компаније у оквиру пројекта спроводе се на више нивоа. Телеком Србија пружа директну финансијску подршку за набавку софистициране опреме за мониторинг и теренске активности, даје стручну помоћ око појединих техничких решења и спроводи широку едукативну кампању којом се подиже свест јавности о повезаности свих биолошких врста. Такође, компанија се труди да истакне значај који човек има од конкретних угрожених врста, скреће пажњу на угрожавајуће факторе због којих те врсте нестају, као и на мере заштите које су од суштинског значаја за очување мреже живота.

Вредно признање уручено је у оквиру “ЦСР/ЕСГ форума”, а додељују га Форум за одговорно пословање и Смарт колектив у циљу оснаживања и промоције добрих пракси компанија које као део бизнис сектора доприносе испуњавању Агенде 2030.

“Борба за очување еколошке равнотеже”

Директорка Сектора за односе с јавношћу Телекома Србија Марија Бошковић изразила је, у име компаније, понос због добијање престижног признања.

“У декади која је на глобалном нивоу посвећена очувању биодиверзитета, Телеком Србија је под кровном кампањом “Ниједна врста не умире сама”, реализовао низ додатних активности како би помогао очувању биолошке разноврсности и допринео да се сачува мрежа живота, коју чинимо сви ми заједно”, рекла је Бошковић.

Она је истакла да се компанија Телеком Србија, у заједничкој борби за очување еколошке равнотеже, потрудила да свој допринос пружи кроз подршку удружењима и организацијама које се баве заштитом ретких и угрожених животињских врста, уз примену савремених технологија мобилних телекомуникација.

Из Телекома поручују да су стратешки циљеви Телекома Србија усмерени на даљи развој телекомуникационе мреже, дигиталних сервиса и услуга, али искључиво кроз примену принципа одрживог развоја, ефикасног коришћења ресурса и смањења негативних утицаја на животну средину.

Компанија као чланица Глобалног договора послује у складу са Циљевима одрживог развоја УН и у реализацији својих пословних активности примењује опште мере заштите животне средине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs