Тим за школе донео одлуку о настави за наредну недељу

Deca

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 29. новембра 2021. године, примењиваће се први модел наставе, тачније, ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из “Сервиса за јавно здравље“, утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 19. новембра до 23. новембра 2021. године број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година је био 918 (0,12одсто) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је осам (0,02) одсто одељења (16 и мање ученика), која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана, саопштава Министарство.

Укупно је, како се наводи, 107 (0,27 одсто ) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и шест (0,02 одсто ) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије