Током олује Канун у Северној Кореји приоритет грађана да чувају портрете породице Ким

Severna Koreja

Од грађана Северне Кореје је затражено да дају приоритет чувању портрета владајуће породице Ким у тренутку док се земља припрема да се суочи са јаким пљусковима и ветровима које доноси тропска олуја Канун.

Олуја је ослабила у тропску депресију пре него што је прешла у Северну Кореју, где су мобилисани војни званичници и званичници владајуће партије како би смањили на најмању меру њене последице по привреду, пренео је британски лист „Индипендент“.

Пре него што се преселила на север, олуја је захватила Јапан и донела јаке пљускове Јужној Кореји.

„Родонг Синмун“, званичне новине владајуће Корејске радничке партије, пише да би људи највећи фокус ​​требало да ставе на осигурање безбедности портрета њеног садашњег лидера Ким Џонг-уна, његовог оца Ким Џонг Ила и његовог деде, Ким Ил-сунга.

Лист је, такође, затражио од Корејаца да спасу статуе, мозаике, мурале и друге споменике посвећене породици Ким.

Пјонгјанг је изузетно осетљив у погледу одржавања имиџа владајуће породице Ким, наводи „Индепендент“.

Портрети Ким Џонг-уна и његових предака налазе се у многим домовима и свим канцеларијама у земљи.

Према писању „Родонг Синмуна“, званичницима широм земље је наређено да спроведу систем хитног реаговања у случају катастрофе и осмисле планове за евакуацију.

Лист је данас објавио фотографије званичника у кабаницама који врше инспекцију лука и река и пољопривредника који припремају поља.

„Морамо уложити највеће напоре да заштитимо пољопривредна земљишта и усеве од утицаја тајфуна“, наводи севернокорејски лист.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs