Трагедија у Бугарској: Запалио се аутобус из Северне Македоније, погинуло 46 особа, међу њима има и деце

Autobus

Већина жртава је из Северне Македоније, саопштио је званичник амбасаде Северне Македоније у Софији.

Најмање 46 људи погинуло је данас када се запалио аутобус северномакедонских таблица на аутопуту у западној Бугарској, саопштили су званичници у Софији.

Начелник одељења за безбедност бугарског Министарства унутрашњих послова, Николај Николов, изјавио је за националну телевизију да је седам особа са опекотинама пребачено колима хитне помоћи у болницу “Пирогов” у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

Најмање 45 људи је изгубило живот када се аутобус преврнуо и запалио, или се запалио па се преврнуо – изјавио је Николов, преноси Ројтерс.

Министарство је касније прецизирало да је погинуло 46 особа и да су се у аутобусу налазила 53 путника.

Северномакедонска агенција МИА пренела је да је међу погинулима и 12 малолетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Аутобус је синоћ око 9 сати прешао границу на прелазу Капетан Андрејево.

Бугарски медији јављају да се несрећа догодила ноћас око 3 сата на аутопуту Софија-Благојевград, код места Боснек, на 31. километру од Софије.

Председник Бугарске Румен Радев и привремени премијер Стефан Јанев разговарали су телефоном са председником македонске владе Зораном Заевим који је најавио долазак у Бугарску и посету преживелима.

На овом делу аутопута догодила се тешка саобраћајна несрећа 1996. године у којој је погинуло 16 људи.

Званичник бугарског Министарства унутрашњих послова Николај Николов изјавио је за националну телевизију да је седам особа са опекотинама пребачено колима хитне помоћи у болницу “Пирогов” у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

“Аутобус се преврнуо и запалио, или се запалио па се преврнуо”, изјавио је Николов.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије