Трампов помоћник се изјаснио да није крив за наводну обману истражитеља

Trampov pomocnik

Помоћник бившег америчког председника Доналда Трампа, Волт Наута, изјаснио се данас да није крив по федералним оптужбама које га оптужују да је обмануо истражитеље који су покушавали да поврате поверљива документа која је Трамп задржао и након што је напустио председничку функцију.

Наута се изјаснио да није крив по оптужбама за ометање правде и лажне изјаве пред судијом за прекршаје на основу оптужнице која је проширена у јулу, а пре тога се већ изјаснио да није крив по основној оптужници, објавио је Ројтерс.

Трамп се изјаснио да није крив за нове оптужбе у судском поднеску и није се појавио данас на суду. Менаџер Трамповог одмаралишта Мар-а-Лаго у Палм Бичу, Карлос де Оливеира, појавио се поред Науте, али се није изјаснио о кривици, јер још нема локалног адвоката са лиценцом за рад на Флориди.

Де Оливеира се појавио као трећеоптужени у другој оптужници и требало би да се поново појави пред судом 15. августа.

Тим специјалног тужиоца Џека Смита оптужио је Науту и ​​Де Оливеиру за заверу са Трампом да осујете истрагу о задржавању поверљивих докумената.

Трамп се изјаснио пред судом у јуну да није крив по 40 тачака за неовлашћено задржавање поверљивих докумената, ометање правде и лажне изјаве.

Тужиоци су оптужили Трампа да је задржао строго поверљива документа након што је напустио Белу кућу 2021. године и након тога их чувао у Мар-а-Лагу, укључујући купатило и плесну салу.

Трамп је такође показао поверљиве податке неовлашћеним људима који су били у његовом голф одмаралишту у Бедминстеру у америчкој држави Њу Џерси, наводи се у оптужници.

Према тужиоцима, Наута је преместио кутије са документима у Мар-а-Лаго да би их сакрио од Трамповог адвоката и федералних истражитеља.

Наута и Оливеира су оптужени за покушај брисања снимака сигурносних камера и лагање агената Федералног истражног бироа ФБИ. Трамп је све оптужбе против њега оценио као део политичке завере демократа. Трамп је фаворит републиканаца за председничку номинацију за изборе 2024. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs