Трамп жели шестомесечно померање суђења у Њујорку

Tramp

Бивши председник САД-а Доналд Трамп тражи шестомесечно одлагање у случају њујоршког државног тужиоца против Трампа и његове компаније о превари. Које, уколико се одобри, највероватније ће померити суђење дубоко усред председничке кампање 2024. године, пренео је Ројтерс.

У данашњем захтеву, бивши председник Америке, који ће покушати да буде реизабран 2024. године, наводи да „фундаментална правичност и законски процес” оправдава одлагање случаја од 250 милиона долара државног тужиоца Летише Џејмс, заказаног за 2. октобар.

Свако одлагање би захтевало одобрење од судије Врховног суда на Менхетну Артура Енгорона. Који се досад противио померању распореда.

После трогодишње истраге, Џејмс је тужила Трампа, његову организацију и још неке сараднике прошлог септембра. Због наводне деценијске шеме манипулисања са више од 200 процена вредности имовине и Трампове нето вредности. Како би се добили повољнији услови од банака и осигуравача.

Трамп је рекао да би продужење рокова за шест месеци обезбедило потребно време за преглед „запањујућег” обима материјала. Укључујући милионе страница докумената, и испитивање десетине сведока.

„Тужба настоји да се окривљени лиши његовог уставом загарантованог права и могућности пословања”, рекао је Трамп.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs