Трансфер новца из иностранства у Русију само у рубљама

Rublja

Русима који примају новац трансфером из страних банака он ће готовински бити исплаћиван само у рубљама, саопштила је данас Руска централна банка.

Нова привремена мера ступа на снагу у суботу, пренео је Ројтерс.

Не наводи се, међутим, до када ће се та мера примењивати.

Руска централна банка је претходно у уторак саопштила да до 9. септембра банке не могу да продају грађанима страну валуту.

Русија забранила извоз путничких аутомобила, комбија, јахти…

Руска влада је увела забрану извоза путничких аутомобила и других моторних возила намењених превозу људи, укључујући комбије и тркачке аутомобиле, наводи се у одлуци објављеној на сајту владе.

Забрана, која ће важити до 31. децембра 2022. године, не односи се на моторна возила предвиђена за превоз 10 или више људи, преноси ТАСС.

Мером забране извоза су, међутим, обухваћени и путнички и теретни бродови, јахте, авиони и дронови, додаје руска агенција.

Прес служба руске владе је саопштила у четвртак је влада утврдила листу робе чији се извоз привремено забрањује, и на којој се налази више од 200 производа, технолошке, телекомуникационе, медицинске опреме, возила, пољопривредне механизације и електричне опреме.

Влада је истакла да се “привремено ограничење извоза ове робе односи на све стране државе”, осим на земље чланице Евроазијске економске уније (ЕАЕУ), Абхазију и Јужну Осетију Дозволе за извоз робе у земље ЕАЕУ, Абхазију и Јужну Осетију ће издавати министарства – пољопривреде, саобраћаја, индустрије и трговине, дигиталног развоја и Министарство природних ресурса, прецизирано је у саопштењу владе.

Руски председник Владимир Путин је 8. марта указом наложио да се 2022. ограничи или забрани извоз одређених производа и сировина из земље и њихов увоз, а према списковима које треба да сачини влада. Напоменуто је, међутим, да се мере не дносе на робу коју грађани превозе за личну употребу, додаје ТАСС.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије