Третман сузбијања комараца из ваздуха и са земље од 26. јула до 8. августа

Обавештавамо грађане Града Сомбора да ће у периоду од 26.07.2021. до 08.08.2021. године предузеће „Орис“ доо Сомбор и „Циклонизација“ ад спровести третман сузбијања одраслих комараца из ваздуха и са земље. 

Третман из ваздуха спроводиће се на подручју града Сомбора и заштитне зоне око насељених места у приобаљу Дунава, док ће третманом са земље бити обухваћена сва насељена места. Третмани ће се спроводити у данима са повољном метеоролошком ситуацијом.

Из ваздуха третман ће се спроводити препаратом на бази активне материје ламбда-цихалотрин, док ће се третман са земље спроводити препаратом на бази активне материје делтаметрин. Упозоравају се пчелари да су препарати штетни за пчеле, те да кошнице затворе или удаље најмање пет километара од наведених места третирања. Дејство препарата траје три дана. 

Такође, у истом периоду спровешће се и биолошки ларвицидни третман комараца из ваздуха на плавном подручју приобаља Дунава. 

Мапе са локацијама на којима се врши третман налазе се на ФБ и интернет страници предузећа „Орис“ доо Сомбор, где се могу пратити најаве и прецизни термини радова. Доступан телефон за сва питања је: 025/ 515 50 55.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs