Третман сузбијања комараца у Сомбору од 12. јула, препарат штетан за пчеле

Обавештавају се грађани Града Сомбора да ће у периоду од 12.07.2021. до 25.07.2021. године предузеће „Орис“ доо Сомбор и „Циклонизација“ ад спровести третман сузбијања одраслих комараца из ваздуха и са земље на подручју заштитне зоне око насељених места у приобаљу Дунава, као и у самим насељеним местима Бездан, Колут, Бачки Брег и Бачки Моноштор. Са земље ће се третирати и сва насељена места Града Сомбора у данима са повољном метеоролошком ситуацијом.

Третман из ваздуха ће се спроводити препаратом на бази активне материје ламбда-цихалотрин, док ће се третман са земље спроводити препаратом на бази активне материје делтаметрин. Упозоравају се пчелари да су препарати штетни за пчеле, те да кошнице затворе или удаље најмање пет километара од наведених места третирања. Дејство препарата траје три дана.

Мапе са локацијама на којима се врши третман налазе се на ФБ и интернет страници предузећа „Орис“  доо Сомбор, где се могу пратити најаве и прецизни термини радова. Доступан телефон за сва питања је: 025/ 515 50 55.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs