Трећа доза вакцине у Сомбору

vakcina

Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ из Сомбора обавештава све грађане града Сомбора и насељених места, који су вакцинисани са две дозе против ЦОВИД -19, да могу примити и трећу дозу вакцине.

Бустер доза вакцине против ЦОВИД-19 примењује се код свих особа код којих је завршена вакцинација другом дозом и то:

1. Најмање пет месеци од давања друге дозе, код особа које су претходно примиле две дозе вакцине Пфизер-БиоНТецх, Гам-ЦОВИД-Вак, Спутњик, Астра Зенеца.
2. Након најмање четири месеца од давања друге друге дозе, код особа које су претходно примиле две дозе вакцине Синопхарм (Кинеска).
3. Пацијентима којима врста основне болести условљава начин и врсту вакцинације, све информације о томе могу добити код изабраног лекара, специјалисте или на Вакциналном пункту.

Сви грађани који желе да приме трећу дозу вакцине могу да се обрате на број телефона 064/ 069 82 47 или лично, одласком на Вакцинални пункт где ће добити информацију о термину вакцинације трећом дозом.

Вакцинални пункт се налази у објектима Затвореног градског базена у Сомбору, Апатински пут бб, а термини рада су сваког радног дана и суботом, од 08 до 15 часова.

Оставља се могућност грађанима који се вакцинишу, да сами изабере врсту вакцине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs