Трим-стаза на Тари добија ново рухо: Уложено је чак 10,7 милиона динара!

Trim staza

Трим-стаза на Тари добиће потпуно нови мобилијар, јер је планирано постављање нових 16 справа за вежбање и дрвених ивичњака у дужини целе стазе од готово два километра. Такође биће постављена и три нова летњиковца, као и стубови за обележавање стазе и нове канте за отпатке.
Драго нам је што ће посетиоци и туристи реализацијом овог пројекта добити нове садржаје на Тари, нашој планини чије ћемо потенцијале и даље развијати, али у складу са планским документима и уз обавезно очување свих природних потенцијала. Да је то могуће показујемо управо пројектима, какав је прошлогодишња изградња дечијег игралишта, а сада и трим-стаза – рекла је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић.

Како је истакла градоначелница, реч је о пројекту који предвиђа замену и санацију справа дуж трим-стазе, а који је вредан 10,7 милиона динара. Средства од 7,6 милиона динара определило је Министарство заштите животне средине, а 3,1 милион динара су средства Града Ужица.

Подсетивши на слогане које користе у промоцији – „Место где почиње лепота” и „Да нам породица буде здрава”, Лјупко Ћировић, директор Војне установе „Тара”, истакао је да ће после реконструкције ове стазе и монтаже нове опреме посетиоци бити много задовољнији.

Циљ нам је да наставимо реализацију идеја и сарадњу која за резултат има већ два успешна пројекта. Желимо да све породице, као и гости који долазе на ову планинску лепотицу, оду са позитивном енергијом и најлепшим утисцима. Хвала градоначелници и њеном тиму на реализацији и подршци, на здравом и корисном уређењу планине Таре и настојањима да је сачувамо и да остане место где почиње лепота. Хвала и Министарству за заштити животне средине – рекао је Ћировић.

О доброј сарадњи и искреним намерама за очување природних потенцијала Таре сведочиће и дрво пријатељства које су у близини хотела „Оморика” и Стазе здравља засадили градоначелница Ужица и директор ВУ „Тара”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs