Три ексклузивне премијере у оквиру Селекције младих аутора на Сомборском филмском фестивалу

USEKOVANJE SLIKE

У оквиру Селекције младих аутора, на 5. Сомборски филмски фестивал, стижу филмови са значајних регионалних и међународних фестивала.
Филмови који ће бити приказани током Сомборског фестивала су награђивана остварења са значајним референцама највећих регионалних и међународних фестивала, изјавио је селектор ове филмске смотре Дејан Дабић.
Дебитантски филм „Усековање” редитеља Синише Цветића објединио је награду жирија за режију и награду публике на московском фестивалу, а у згуснутој драматургији и редитељски врло зрело, дочарава портрет савремене породице. Радња филма прати дан када се обележава Славе током које се разоткривају многе породичне тајне и проблеми. Филм ће бити приказан, на дан отварање Фестивала, 11. јула, у 21.30х. Улоге у филму су остварили – Павле Менсур, Бојан Жировић, Александра Балмазовић, Марко Грабеж, Анита Огњановић, Златан Видовић, Дубравка Ковјанић, Милица Јаневски, Александар Ђурица, Александра Плескоњић Илић, Јована Гавриловић, Момчило Пићурић, Вахид Џанковић.
Словеначки „Јахачи”, у режији Доминика Менцеја, као својеврсна балканска варијанта чувеног филма “Голи у седлу”, доноси причу о два младића који, са преуређеним мопедима у чопере, крећу у својеврсну потрагу за слободом. На свом путу сусрећу и друге “јахаче”, али неочекивани обрт мења њихов план. Једну од главних улога је остварио фантастични Никола Којо. Филм је приказиван на регионалним фестивалима попут Сарајева и Загреба, а овог лета стиже и у Сомбор. Пројекција је заказана за 12. јул, у 21.30х.
Филм који потписује редитељски двојац Душан Зорић и Матија Глушчевић „Да ли сте видели ову жену” светску премијеру имао је у Венецији, а награђиван је и на фестивалима у земљи и у иностранству. Ово је несвакидашњи триптих о средовечној жени, у коме је главну улогу остварила прослављена хрватска и регионална глумица Ксенија Маринковић, свој квалитет базира на оригиналности ауторског концепта. У осталим улогама појављују се Исидора Симијоновић и Борис Исаковић. Филм ће бити приказан сомборској публици 13. јула, у 21.30 час.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs