Туристички потенцијали Сомбора представљени на Међународном сајму у Будимпешти

Štand

Туристичка организација Града Сомбора је наступила на Међународном сајму туризма у Будимпешти, у склопу штанда Туристичке организације Војводине и Привредне коморе Војводине.

Међународни сајам туризма је организован од 3. до 6. марта у Будимпешти.

На заједничком штанду представљене су и локалне туристичке организације из Србије. Фокус овогодишњег сајма туризма у Будимпешти био је на активном одмору, тачније циклотуризму, као виду туризма који последњих година заузима веома важно место на светској мапи. Посетиоцима сајма била је представљена туристичка понуда Града Сомбора кроз штампане и видео материјале, као и традиционалне производе Удружења „Стапарска ружа“, сомборских винарија, пиваре „Раванград”, Удружења „Лаванград“, сарачке радионице „Ђуран“, занатске радионице „Јановић“. Лепоту изложбеног простора су употпунили сувенири из сувенирнице ТОГ Сомбор, кроз производе традиционалних и уметничких заната и издања хроничара Милана Степановића.

Посетиоци из Мађарске су на трећем месту, када су у питању посете страних туриста у АП Војводини и задржавају се у просеку 2,3 дана. У оквиру наступа на сајму туризма, одржано је „Војвођанско вече”, у Амбасади Републике Србије у Будимпешти 4.3.2022. године са циљем промоције војвођанске туристичке понуде у Републици Мађарској.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs