Туристи је опседају, пењу се и на кров: Власници куће, која је атракција, ишли и на суд

Atrakcija

Изграђена је још 1861. године, а позиционирана је смишљено како би је стене штитиле од олуја које су врло честе у северозападном делу Француске. Да би је додатно заштитио од налета ветра, оригинални власник кућу је окренуо „леђима“ према отвореном мору.

У то доба нису биле потребне грађевинске дозволе, па је цео процес протекао без превише проблема.

Castel Meur деценијама је служила власницима као викендица коју су посећивали тек повремено током године. Њен необични изглед нашао се и на бројним разгледницама, а с временом је постала позната туристичка атракција у том делу Француске. Када се унука оригиналног власника трајно преселила из Сједињених Америчких Држава у Castel Meur 2004. године, звездани статус куће постао је проблем.

Туристи који су је хтели уживо да разгледају нису схваћали да је реч о приватном поседу и да гости нису добродошли. Једна се група чак попела на кров како би снимила фотографију те случајно оштетила кућу. Била је то кап која је прелила чашу. Власници су изградили зид око поседа, али и одлучили да траже правду на суду – и победили. Кућа се више не сме користити у промотивне туристичке сврхе, а и забрањено је да се посећује без претходног одобрења власника.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs