Удружење балетских уметника Србије са представом „Један“ 11. јула у Сомбору

Балетска представа „Један“ биће реализована на Тргу Светог Ђорђа у недељу, 11. јула, у 21 сат, као део програма Трећег сомборског филмског фестивала.

Грађани и гости Сомбора биће у прилици да погледају балетску представу „Један“ у продукцији Удружења балетских уметника Србије.

Представа је премијерно изведена у Народном позоришту у Београду (сцена „Раша Плаовић“) у оквиру Фестивала кореографских минијатура.

Инспирисана је темом филма „Јастог“, савременог грчког редитеља Јоргоса Лантимоса. Реч је о црнохуморној и сатиричној причи која прати једног мушкарца у дистопијском друштву у ком је неприхватљиво бити сам, без емотивног партнера. Притисак околине, којем је појединац изложен, нађачава се са притисцима које он сам себи намеће.

УДРУЖЕЊЕ БАЛЕТСKИХ УМЕТНИKА СРБИЈЕ је струковно удружење у области уметничке игре (класичан балет, народна игра, савремена игра) које окупља преко 450 играча, кореографа, педагога и осталих стручњака и које одлуком Министарства културе и информисања РС има статус репрезентативног удружења.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs