Ужас у Немачкој: Два ватрогасца погинула док су гасила пожар у продавници мотоцикала

Vatrogasci

Велика операција гашења пожара у Санкт Аугустину, у Немачкој, завршила се трагедијом. Два ватрогасца су вероватно изгубила живот, јавља „Билд“.

Велики пожар избио је у недељу нешто после 11 сати у продавници мотоцикала на углу Хауптштрасе и Шулштрасе. Због огромног облака дима у области Нидерплајс, апликација за упозорење НИНА је огласила:

– Молимо вас, држите прозоре и врата затворене. Искључите клима уређаје – саопштили су из контролног центра.

Ватра се брзо ширила, а пламен куљао кроз прозоре у приземљу и на првом спрату. Стуб дима висок 50 метара мога се видети са више километара удаљености. Снаге из целог округа добиле су узбуну и пожуриле на лице места. Око 200 спасилаца је било ангажовано на тешким пословима гашења пожара, описује немачки лист.

Затим се десила катастрофа – услед неколико експлозија двоје ватрогасаца се воде као нестали.

У поподневним сатима они се у даље воде као нестали, пише „Билд“. Ватрогасна бригада Санкт Аугустина претпоставља најгоре. Према информацијама, ватрогасци су били у такозваном „јуришном одреду“ који је први стигао на место пожара.

У пожару је лакше повређено 11 особа, међу којима десет ватрогасаца.

Узрок пожара и даље је потпуно нејасан. Продавница мотоцикала углавном продаје чопере.

Градоначелник Санкт Аугустина Макс Лајтерсторф рекао је:

– Ово је вероватно најмрачнији дан у историји Добровољног ватрогасног друштва Санкт Аугустин. Нестала су два искусна ватрогасца. Морамо претпоставити најгоре. Припадници Хитне помоћи су већ обавештени.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs