Украдени делови на контактној мрежи брзе пруге Београд – Нови Сад

Pruga

На контактној мрежи брзе пруге Београд – Нови Сад код Нове Пазове украдене су, у понедељак увече, „чврсте тачке“ контактне мреже на сва четири колосека, због чега су на делу између Старе и Нове Пазове уведене лагане вожње, а ресорни министар Томислав Момировић поручио је да држава неће толерисати уништавање железнице.

На брзој прузи Београд – Нови Сад беспризорни криминалци синоћ су извршили дело тешке крађе и направили имовинску штету за српске железнице и државу Србију, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Момировић након обиласка железничке станице Нова Пазова.

„Овакви поступци не само да су нас натерали да смањимо брзину вожње са 200 километара на час на 20 км на час, већ изазивају огромну опасност по безбедност свих учесника у саобраћају угрожавајући на стотине живота, као и редовно одвијање железничког саобраћаја“, упозорио је Момировић.

Министар је истакао да имамо најбржу пругу у Источној Европи и да је уложено више од милијарду евра да би се спојила два највећа града у нашој земљи.

Поручио је да држава Србија неће толерисати такве акте.

„Нећемо дозволити да криминалци угрожавају железничку имовину, нећемо дозволити да било ко пљачка оно што су наши радници изградили тешком муком, оно што су наши грађани финансирали и држава ће имати снаге да се суочи са овим проблемом, да све људе који су учествовали у овом криминалном акту приведе правди и да одговарају за почињено дело“, нагласио је Момировић.

У том министарству подсећају да је Закон о железници предвидео да се за уништење, оштећење или крађу делова железничке инфраструктуре, без обзира на њихову количину и вредност може изрећи казна затвора од три месеца до пет година.

У случају да неко лице због тога буде тешко повређено или се начини имовинска штета великих размера, казна затвора је од једне до осам година, наводе из министарства.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs