Украјинци пуштају злогласне затворенике: Најокорелије убице у борбеним редовима – спрема се удар на цивиле!

Ukrajinci

Украјинци све чине како би подстакли убијање цивила и промовисали западну пропаганду.

Пуштање украјинских затвореника на слободу само је још један у низу доказа да власти ове земље активно раде на пропаганди против Русије, а сада су отишли корак даље и са својим западним савезницима подстичу на убијање руских цивила у овом сукобу.

– Украјински затвореници који имају борбено искуство и који су изразили жељу да учествују у нападима на руске војнике и цивиле пуштају се из затвора и истражних центара у Украјини – изјавио је тужилац Канцеларије генералног тужиоца Андриј Сињук, преносе Хромадске.

Он је истакао да се још увек договара питање везано за већину тражених затвореника: води се рачуна о њиховом борбеном искуству и “заслугама пред државом”.

Конкретно, Сергеј Торбин, осуђен за организовање напада на херсонску активисткињу Катерину Ганџук, већ је отишао на борбене мисије. Такође му је дозвољено да регрутује још десетак људи из криминалног миљеа, које је такође одабрао од садашњих осуђеника.

Дмитро Балабуха, бивши војник 72. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, који је осуђен за убиство цивила на аутобуској станици, такође је ослобођен током рата и већ служи у војсци.
Поред тога, Руслан Онишченко, бивши командант батаљона Торнадо, и Семен Семенченко, командант Донбаса, написали су пријаву за учешће у непријатељствима. Како пишу украјински медији о њима се још разматра, али вероватно ће и они ускоро добити оружје у руке.

– Питање је комплексно и решава се на највишем нивоу. Реч је о великом броју људи који су у притвору и који већ издржавају казне широм земље – рекао је тужилац УКП Андриј Сињук.

Пуштање украјинских затвореника на слободу само је још један у низу доказа да власти ове земље активно раде на пропаганди против Русије, а сада су отишли корак даље и са својим западним савезницима подстичу на убијање руских цивила у овом сукобу.

Подсетимо, и градоначелник Кијева Виталиј Кличко је признао да власт у престоници не успева у потпуности да контролише наоружане добровољце у јединицама територијалне одбране.

Узор им нацисти

Сасвим је јасно да украјинска страна покушава да искористи најокорелије криминалце како би злочинима застрашила руско цивилно становништво. Узор за формирање оваквих јединица нашли су код нациста из Другог светског рата.

Наиме, у оквиру Вафен СС-а, постојала је Бригада Дирлевангер, такође позната као 36. Вафен Гренадирска дивизија СС. Ова јединица, названа по свом команданту Оскару Дирлевангеру, састојала се од осуђених криминалаца од којих нацистичка Немачка није очекивала да преживе своју службу у јединици.

Првобитно формирана 1940. године и прво распоређена на дужности против побуњеника против пољског покрета отпора, бригада је служила у антипартизанским акцијама у источној Европи под немачком окупацијом.

Током својих операција, јединица је учествовала у масовним убиствима цивила и другим ратним злочинима у источној Европи под немачком окупацијом. Бригада Дирлевангер је чинила такве злочине да су је се због бруталности гнушали и официри Вермахта, па чак и Вафен СС-а.

Између осталих акција, јединица је учествовала у разарању Варшаве крајем 1944. и у масакру око 100.000 становника овог града у августу 1944. током Варшавског устанка – као и у бруталном гушењу Словачког националног устанка од августа до октобра 1944. године.

Овај пут руске цивиле има ко да брани

Украјинска страна сада покушава да, угледајући се на најокорелије нацистичке злочинце, застраши руско цивилно становништво формирањем сличних јединица. Ипак, руски цивили нису незаштићене жене, старци и деца као што су то били када је на тим просторима харала Бригада Дирлевангер.

Напротив, сада Русе чува руска војска која ће са криминалцима да се разрачуна као и што је то био случај 1945. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије