Уместо вакцине против ковида око 9.000 Немаца добило физиолошки раствор, ухапшена медицинска сестра

Власти на северу Немачке позвале су хиљаде људи да поново приме вакцину против ковида пошто је полицијском истрагом утврђено да им је медицинска сестра Црвеног крста уместо вакцине убризгала физиолошки раствор.

Сумња се да је сестра убризгавала људима физиолошки раствор уместо правог цепива у центру за вакцинацију у округу Фризланд у савезној држави Доња Саксонија током пролећа.

Физиолошки раствор не може да нашкоди, али већина људи која се у Немачкој вакцинисала током марта и априла – када је, како се сумња, сестра убризгавала физиолошки раствор – припада старијој популацији која је подложнија зарази коронавирусом са фаталним исходом, пренео је Ројтерс.

Надлежни су позвали око 8.600 људи за које се верује да су примили физиолошки раствор уместо вакцине. 

Полицијски истражитељ Петер Бер је рекао за немачке медије да, на основу изјава сведока, постоји „разумна сумња за опасност“.

Мотив медицинске сестре, чији идентитет није саопштен, није познат, али је на друштвеним мрежама већ раније изразила скептичне ставове о вакцинама, речено је из полиције.

Медицинска сестра је предата специјалној јединици која истражује политички мотивисане злочине, пренео је немачки јавни сервис НДР, а локална полиција је одбила да даје коментар ван радног времена.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs