Упис будућих студената Педагошког факултета у Сомбору од 21. јуна

На Педагошком факултету у Сомбору предаја документације будућих студената вршиће се од 21. до 23. јуна, а од 6. до 8. јула упис кандидата који прођу пријемни испит.

Педагошки факултет у Сомбору отвара своја врата крајем јуна за будуће студенте, који могу да се определе за смер учитељ, васпитач или библиотекар-информатичар, а уписна квота је 130 студената, преноси РТВ.

Упис односно предаја докумената је 21, 22 и 23.јуна када будући студенти доносе своје документе, сведочанства и све што је потребно за упис, а све детаљне информацију биће и на нашем сајту. Потом следи провера говорних и моторичких способности, а након тога кратак пријемни то ће бити 29. јуна, а од 1. јула прелиминарне листе. И упркос конкуренцији која постоји сматрамо да ми са нашом традиционалношћу можемо да обезбедимо сасвим солидно образовање уз сарадњу са другим факултетима у земљи И иностранству, изјавио је за РТВ професор Педагошког факултета у Сомбору, проф.др Саша Марковић.

Михајло Сретеновић, потпредседник студенстког парламента Педагошког факултета у Сомбору истакао је да овај факултет има веома дугу традицију, те висок квалитет знања који пружа. 

  • Имамо и основне, мастер и докторске студије учлитеља, васпитача и библиотекара-информатичара од ове године.

На Педагошком факултету истичу да су део Универзитета у Новом Саду, а да у Сомбору баштине традицију учитељске школе која је основана пре 243 године захваљујући Авраму Мразовићу и продору просветитељских идеја код Срба чиме је покренут процес модернизације, ослањајући се на традиционалну духовност која је чинила тај идентитет, а овај факултет и даље наставља ту традицију.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије