Упис у катастар искључиво дигиталним путем

Republički geodetski zavod

Упис у катастар од  је могућ искључиво дигиталним путем, уз стручну подршку професионалних корисника – адвоката и геодетских организација, саопштио је Републички геодетски завод (РГЗ).

Како се наводи, на тај начин РГЗ обезбеђује ефикасан упис у катастар, уз проверу исправности докумената од стране професионалних корисника, без одласка у катастарске службе.

Наглашава се да је главна предност оваквог начина уписа за грађане уштеда времена, као и решавање свих недоумица у вези са процесом уписа и остваривања својих права захваљујући стручним саветима професионалних корисника.

Уз то, како се додаје, грађани ће моћи да приступе предмету и са било које локације без обзира на временске или географске одреднице.

– Грађани сада, уместо традиционалних 170 шалтера на располагању имају чак 4.000 дигиталних шалтера доступних 365 дана годишње, седам дана у недељи, 24 сата дневно – истичу у РГЗ.

Наглашавају и да нови начин спречава фалсификовање старих докумената јер се сада исти преносе у дигитални формат, а њихову исправност и валидност проверавају професионални корисници.

– Катастар је новим начином уписа заокружио свој дигитални свет, а својом формом и садржајем сада представља дигиталну стварност која олакшава и унапређује живот грађана Србије – пише у саопштењу.

РГЗ ће одговарати на сва питања и недоумице грађана пристигле путем броја телефона Инфо центра 0700/500-500 и мејла инфо.центар@ргз.гов.рс и да је списак адвоката и геодетских организација доступан грађанима на сајту РГЗ-а, позивом Инфо центра или је на истакнутом списку на улазима служби за катастар.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs