Уручени уговори о пружању помоћи породицама избеглица

Ugovori

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, уручио је данас десет уговора о пружању помоћи за побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала породицама избеглица, у процесу интеграције на територији општине Кула.  Овом приликом, Миљанић је истакао да већ традиционално, општина Кула успешно са својим суграђанима аплицира за програме подршке и резултат је да велики број породица добије средства.

-То је програм који већ дуго траје. Преко 270 породица је корисник разних програма везано за избегла и расељена лица, било то куповина кућа и станова, а веома много средстава је одобрено и за набавку грађевинског материјала, што је случај и данас. Ово је број који је значајан и показује колика је брига и државе и општине према избеглим и расељеним лицима, рекао је председник општине и позвао их да се укључе и у друге програме које држава и општина спроводе.

Миле Попржен, избегао је из Јајца и овом приликом истакао да је веома захвалан на помоћи и бризи коју избеглим и расељеним лицима пружају држава Србија и општина Кула. Такође, рекао је да ће му ова помоћ веома значити јер планира да реновира кућу. 

Додели уговора присуствовали су и руководилац одељења за Друштвене делатности, Бојана Девић и повереник Комесаријата за избеглице и миграције, Милева Ковач.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs