Усвојен Локални акциони план за родну равноправност Града Сомбора

Skupština grada Sombora

У Великој сали зграде Жупаније, данас је одржана 24. седница Скупштине Града Сомбора. Седницом је председавао Зоран Рус, а одборници су одлучивали о 13 тачака Дневног реда.
Између осталог, Скупштина Града прихватила је Предлог констатовања престанка мандата одборника Дејана Парчетића, затим Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Града Сомбора за текућу годину, као и Локални акциони план за родну равноправност Града за период од 2023. до 2025. године.
Такође, Скупштина Града је усвојила Предлог решавања о давању сагласности на статут установе културе Галерије „Милан Коњовић“ Сомбор, Културног центра „Лаза Костић“ и Градског музеја Сомбор, а усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на прве измене и допуне програма о пословању Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Бездан за 2023. годину.
Одборници су прихватили извештаје о раду и финансијском пословању Градске управе Града Сомбора, Правобранилаштва Града и Туристичке организације Града Сомбора за 2022. годину.
На седници је једногласно усвојена Одлука о отуђењу катастарских парцела број 111/18, 111/19 и 9857/14 Катастарске општине Сомбор 1, као и Одлука о исправци граница суседних катастарских парцела број 3009/7 и 3015, док су у оквиру тачке избори и именовања, усвојени Предлози за разрешење и именовање члана одбора за односе са верским заједницама, за друштвене делатности и образовање, затим за пољопривреду, заштиту и унапређење животне средине и развој села, за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности.
Такође, одборници су прихватили и Предлоге за именовање Управног и Надзорног одбора Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор и Предлог за констатовање престанка чланства и именовање члана Школског одбора у Школи за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ Сомбор.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs