Усвојен план о београдском метроу

Linija metroa

Одборници Скупштине града Београда усвојили су Предлог плана генералне регулације шинских система у престоници са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метро система.

План генералне регулације подразумева да 2030. године шински систем постане доминантан подсистем у јавном превозу Београда

Осим изградње метроа, планом је предвиђено ширење трамвајске мреже и “БГ воза”.

Радови на изградњи Београдског метроа почињу 22. новембра на Макишком пољу, најавио је почетком новембра министар финансија Синиша Мали, након потписивања уговора о Пројекту изградње инфраструктуре за метро.

Одборници су усвојили и Предлог плана детаљне регулације дела насеља Церак Виногради и Предлог плана детаљне регулације подручја између привредне зоне “Аутопут” и аеродрома “Никола Тесла”, као и измене и допуне планова детаљне регулације које се односе на четири месне заједнице општина Звездара и Вождовац и за потез дуж улица Земунска – Тошин бунар у Новом Београду.

Такође, усвојен је и Предлог одлуке о изради измена и допуна плана детаљне регулације за део блока између улица Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Балканске и Немањине у општини Савски венац, као и Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за просторну целину уз улицу Дунавски кеј, Линијски парк – Београд и улицу Жоржа Клемансоа у општини Стари град.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије