Усвојен Предлог Комисије за доделу средстава за унапређење и развој женског предузетништва

Gradsko veće Sombor

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 165. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 11. тачака.
Градско веће је донело Програм мерења нивоа буке у животној средини на територији Града за период од августа 2023. до маја 2024. године. Овим програмом утврђује се осам мерних места која су разврстана у складу са наменом простора дефинисаним Просторним планом Града Сомбора и Одлуком о одређивању акустичких зона на територији Града. Праћење целодневног нивоа буке у животној средини и одређивање вредности индикатора укупне буке вршиће се према прописаној методологији и у складу са важећом законском регулативом. Мерење нивоа буке вршиће се у циклусу од 3 дана, континуирано 24 сата са референтним временом од 15 минута на сваком од осам мерних места у септембру 2023. и у марту 2024. године. Мерењем и праћењем нивоа буке не само да се испуњава законска обавеза Града Сомбора, већ се и добијају подаци релевантни за даљу заштиту здравља људи и унапређење животне средине.
На 165. седници, усвојен је Предлог Комисије за доделу средстава по јавном позиву за суфинансирање пројектних активности од значаја за унапређење и развој старих и уметничких заната на територији Града Сомбора за 2023. годину у оквиру програма „Подршка економском развоју и промоција предузетништва“ у износу од 838.000,00 динара.
Такође, чланови Градског већа усвојили су Предлог Комисије за доделу средстава из буџета Града у износу од 1.162.000,00 динара за суфинансирање пројектних активности од значаја за унапређење и развој женског предузетништва на територији Града Сомбора за 2023. годину, а у оквиру програма „Подршка економском развоју и промоција предузетништва“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs