Усвојен предлог одлуке о оснивању Центра за пружање услуга социјалне заштите Града Сомбора

Градско веће града Сомбора одржало је у уторак, 20. јула, 51. седницу на чијем дневном реду се нашло 14 тачака.

Између осталог, чланови Градског већа усвојили су предлог одлуке о оснивању Центра за пружање услуга социјалне заштите града Сомбора. Ценатар би у оквиру своје делатности пружао услуге дневног боравка за децу, младе и одрасла лица са телесним инвалидитетом, сметњама у развоју, односно интелектуалним тешкоћама; смештај у прихватилиште за жене и децу жртве насиља у породици и жртве трговине људима; лични пратилац детета; персонални асистент; помоћ у кући; саветодавно-терапијске, социјално-едукативне услуге и услуге материјалне помоћи и подршке, социјално-здравствене услуге и друге услуге социјалне заштите из надлежности локалне самоуправе. Предлог ове одлуке наћи ће се пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.

На 51. седници усвојен је предлог уговора о делу са противградним стрелцима за посао обављања противградне заштите у 2021. години. За ову сврху у буџету је обезбеђен износ од 3.500.000,00 динара, који ће се пропорционално распоредити на 44 противградна стрелца који делују на територији Града Сомбора.

Чланови Градског већа донели су и упутство за примену одлуке о буџету Града Сомбора за 2022. годину са пројекцијама за 2023. и 2024. годину, које је намењено директним корисницима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs