Усвојен Предлог о суфинансирању мере енергетске санације породичних кућа и станова

Gradsko veće grada sombora

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 167. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 9 тачака.
Градско веће је, између осталог, усвојило предлог Правилника о суфинансирању мере енергетске санације породичних кућа и станова у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетске ефикасности за грађане у Србији“. Град Сомбор је, у јулу текуће године, потписао Уговор о суфинансирању овог програма који спроводи локална самоуправа у сарадњи са Министарством рударства и енергетике. Укупна средства подстицаја за реализацију предметног програма износе 13 милиона динара, од чега Министарство обезбеђује 6.500.000,00 динара, док другу половину средстава у истом износу обезбеђује Град.
Такође, усвојен је текст ИИИ Јавног позива за куповину кућа односно стамбених јединица на територији града Сомбора, за решавање стамбених потреба корисника пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“. Јавни позив је намењен за стамбено збрињавање Рома, жена жртава насиља у породици и младих без родитељског старања који излазе из система социјалне заштите. Куће које су предмет овог Јавног позива морају бити на територији Града Сомбора, што обухвата територију града и свих насељених места. Расположива средства за појединачну стамбену јединицу обезбеђена су из Гранта донатора и буџета Града. Вредност предметне куће са окућницом износи у просеку 2.244.205,94 динара. Овим се, потом, поново расписује ИИИ Јавни позив за куповину кућа односно стамбених јединица на територији града Сомбора, за решавање стамбених потреба корисника пројекта „Куће за бољу будућност у Сомбору“.
Између осталог, Градско веће је прихватило информацију о потреби суфинансирања израде пројектно техничке документације за реконструкцију и адаптацију некадашње Гарнизонске амбуланте за потребе Одељења за плућне болести Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор. Овим путем се овлашћује градоначелник Града Сомбора да са Општинама Кула, Апатин и Оџаци, чији грађани користе услуге Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор закључи Уговор о суфинансирању израде пројектно техничке документације за реконструкцију и адаптацију некадашње Гарнизонске амбуланте. Укупна финансијска средства потребна за израду пројектно техничке документације која је потребна за санацију и реконструкцију предметног објекта процењују се на 3.000.000,00 динара са обрачунатим ПДВ-ом.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs