Ускоро конкурс за робни знак ,,Најбоље из Војводине’’

Покрајинска Влада недавано је усвојила предлог Секретаријата за привреду и туризам за враћање робног знака ,,Најбоље из Војводине’’, који је установљен још 2006. године, али је његово додељивање прекинуто десет година касније. Kонкурс за доделу овог признања, како је речено у Покрајинском секретаријату за привреду и туризам биће расписан 28. маја. Очекује се да ће најмање десетак приведених субјеката успети да своје производе ,,оките” овим престижним знаком. Ознаку ће моћи да добију само производи чије справљање се одвија искључиво на територији Војводине и у целом процесу производње се поштују еколошки стандарди.

  • Веома је битно да се, по угледу на светске и европске регионе, дефинишу производи који се овде код нас у Војводини праве као и све услуге. Тим пре што планирамо да доделу знака “Најбоље из Војводине” проширимо и на угоститељске услуге, рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

Подсетимо, овај престижни робин знак до сада су добили најбољи прехрамбени, занатски и индустријски производи у покрајини. Међу њима су природни сок од цвекле ,,Слован прогреса” из Селенче, чајна кобасица индустрије меса ,,Топлола” из Бачке Тополе и врцани Фрушкогорски липов мед ,,Хуњади” из Петроварадина.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије