Ускоро Јавни позив за доделу субвенција за мере енергетске ефикасности

Gradsko veće

Градско веће Града Сомбора одржало је 173. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 25. тачака.
Чланови Већа су, између осталог, утврдили предлог одлуке о Првом ребалансу одлуке о буџету Града Сомбора за ову годину. Разлог за доношење Одлуке је утврђени нови обим прихода и расхода буџета града Сомбора за 2023. годину, као резултат укључивања пренетих средстава из претходне године, наменских трансферних средстава из буџета АПВ И РС и распореда истих по корисницима и ближим наменама у расходном делу буџета. Укупна средства буџета на основу Одлуке о ребалансу износе 5.663.470.000 динара, што представља увећање плана текућих прихода у односу на приходе из првобитне Одлуке о буџету на нивоу од 1,2%.
Такође, на седници је утврђен Предлог Стратегије безбедности саобраћаја на путевима града Сомбора за период 2023 – 2027. и Акционог плана за реализацију Стратегије безбедности саобраћаја. Усвајање Стратегије безбедности саобраћаја на путевима града Сомбора пружа подршку свим институцијама које се баве безбедношћу саобраћаја. На овај начин, одговорност за безбедан саобраћај је пренет на све институције у складу са расположивим капацитетима и њиховом улогом. Стратегија безбедности саобраћаја је документ који у себи садржи јасне циљеве које треба испунити у петогодишњем периоду а то су: да нема погинулих учесника у саобраћају, да број тешко повређених буде на што мањем нивоу, да нема тешко повређене деце, да се преполови број лакше повређених лица учесника у саобраћају и да се смање друштвено – економски трошкови саобраћајних незгода у Граду Сомбору у 2027. години у односу на 2022.
На 173. седници, градски већници, утврдили су предлог Одлуке о давању на коришћење објекта основног образовања површине 204 м2 Месној заједници „Млаке“, у салашком насељу Градина. На основу захтева Месне заједнице „Млаке“, утврђено је да се реновирани објекат (зграда основног образовања) у Градини тренутно не користи у друге сврхе, стога су створени услови да се те просторије користе за Дом културе. Утврђен је и предлог решења о давању сагласности националном Удружењу „Родитеља деце оболеле од рака“ (НУРДОР) на употребу грба Града Сомбора у циљу спровођења хуманитарне акције Миодрага Мацуре. Заинтересовани грађани ће куповати географску мапу, а уплаћени новац ће ићи на рачун Удружења НУРДОР.
Градско веће је на 173. седници, донело Одлуку о расписивању Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Сомбора за 2023. годину. Мере енергетске санације се спроводе у сарадњи са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката. Укупно планирана бесповратна средства која град заједно са средствима Министарства рударства и енергетике додељује путем овог позива износе 13 милиона динара. Крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства која станују у породичним кућама и становима, а циљ је да се унапреди енергетска ефикасност у стамбеном сектору и повећа коришћење обновљивих извора енергије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs