Ускоро Јавни позив за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације

Gradsko veće Grada Sombor

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 169. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 15. тачака.
Чланови Већа донели су Одлуку о расписивању Јавног позива за учешће директних корисника (привредних субјеката) у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији Града Сомбора. Одлуци је претходио Уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова на територији локалне самоуправе који је потписало Министарство рударства и енергетике и Град Сомбор. Укупна средства подстицаја за реализацију програма износе 13 милиона динара, од чега 6,5 милиона динара обезбеђује Министарство, док ће 6,5 милиона динара обезбедити Град Сомбор. На Јавном позиву за привредне субјекте могу учествовати привредни субјекти који врше испоруку и радове на уградњи материјала, опреме и уређаја који су предмет мера енергетске ефикасности и који послују минимум две године.
На 169. седници, одобрено је обезбеђивање додатних средстава за Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, у циљу израде пројектно-техничке документације и спровођења припремних радњи за повећање снаге прикључка према Електродистрибуцији, уградњом новог РТГ апарата. Додатна средстава која ће Град Сомбор издвојити за потребе Дома здравља износе 900.000,00 динара.
Такође, Градско веће је прихватило понуду ЈКП „Водоканал“ Сомбор, за изградњу водоводне инсталације у улици Јована Дучића и водоводне мреже у делу улице Моношторски пут у Сомбору. Рок за завршетак радова је 35 радних дана од дана уласка у посао, док рок за завршетак радова на изградњи водоводне мреже у делу улице Моношторски пут износи 75 радних дана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs