Успеси апатинских атлетичара у Вршцу

sport

На 10. Вршачком белом кросу, који је одржан у недељу 20. фебруара у централном парку у Вршцу, наступило је преко 300 такмичара из око 20 клубова, а између осталог и чланови Атлетског клуба Апатин.

У трци сениора и ветерана на 3000 метара, друго место у укупном пласману остварио је Мирослав Пешић, одмах иза њега се на треће место у укупном пласману пласирао Вања Болесников, који је уједно освојио прво место у старосној категорији од 40 до 49 година, у којој је трећи члан АК „Апатин” Жива Вијоглавин остварио четврто место.

У дечијим тркама наступило је још троје чланова клуба. Уна Чегар у трци девојчица петог разреда на 400 метара, Хана Чегар у трци девојчица првог разреда на 200 метара и Арсеније Чегар у трци предшколаца на 50 метара. Све троје учесника су у својим тркама остварили пласман у првих десет такмичара и такмичарки.

Технички организатор 10. Вршачког белог кроса био је Атлетски клуб „ВАК 1926” Вршац, на челу са председником Ненадом Хабибовићем.

Чланове Атлетског клуба Апатин у недељу, 27. фебруара, очекује наступ на међународном Сплитском полумаратону.

Упоредо са активним учешћем на такмичењима, овај клуб спроводи редовне тренинге за младе суграђанине, у оквиру бесплатне школе атлетике. Ова пракса се спроводи од самог оснивања 2001. године до данас. Тренинзи се, до лета, реализују у малој сали ОШ „Жарко Зрењанин״, понедељком и средом од 17.30 часова и суботом од 10 часова и отворени су за сву заинтересовану децу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије