Успех за рукометашице ОРК „Апатин“ на Државном првенству

Rukometaši Apatin

Протеклог викенда, у Свилајнцу, одржано је Државно првенство за девојчице 2010. годиште и млађе, на ком је учешће обезбедило 12 најбољих клубова у Србији, а међу њима и ОРК „Апатин“, који је остварио невероватан успех, освојивши четврто место, што је највећи успех млађих категорија апатинског рукомета.

На државном првенству екипе су биле подељене у четири групе по три екипе, где је ОРК „Апатин“ остварио победе над екипама ОРК „Београд“ и ЖРК „Металац“ из Краљева, те су на тај начин девојчице заузеле прво место у групи и пласирале се у полуфинале, где су се састале са екипом „Лехела“, где је регуларни део завршен нерешеним резултатом.

Никада раније, ниједна генерација девојчица овог клуба није дошла до државног првенства, а ова генерација је показала да је будућност апатинског рукомета и да се мора рачунати на њих у годинама које долазе. Матеа Балаћ је изабрана за најбољег средњег бека државног првенства и самим тим је ушла у идеалну поставу државног првенства.

Тренер, Никола Орељ, који је покренуо млађе категорије пре две године, и са овом генерацијом ради од првог дана, истакао је да је ово неописив успех за децу, њега и клуб, а и за сам град и да се све квалитетним трудом и радом може постићи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs