Успешно завршена прва смена бесплатне обуке пливања за децу из општине Апатин

Прва група, од укупно 250 уписаних полазника у бесплатну школу пливања, данас је завршила обуку на базенима Специјалне болнице за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину.

Подсећамо, деци са територије општине Апатин, узраста од 5 до 14 година, омогућена је бесплатна школа пливања, а која се реализује у три смене. Прва смена је завршена, друга почиње 8. и траје до 16. јула, док ће трећа смена бити организована од 19. до 27. јула. Организатор бесплатне школе пливања су Спортски савез општине Апатин и Специјална болница за рехабилитацију „Јунаковић“.

  • Данас се на базенима бање Јунаковић завршава први циклус обуке малишана непливача. Прве две смене су из Апатина, док је трећа смена, која ће бити одржана крајем јула, намењена за децу из села која су се пријавила за бесплатну обуку пливања. Радили смо са децом технике рада руку и ногу, одржавања на води и наравно на крају тест самосталног пливања у олимпијском базену. Инструктори су професори физичког васпитања са лиценцама за обуку непливача, рекао је Радомир Радујко, секретар Спортског савеза општине Апатин.

За све полазнике школе пливања организован је превоз. Полазак је испред ОШ „Жарко Зрењанин“ у 8:45, док се деца на место поласка враћају у 11:15 часова.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије