Успостављена сарадња иѕмеђу Града Сомбора и компаније „CMC Europe“

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић састао се са представницима компаније „CMC Europe LLC“. Овај иницијални састанак уследио је након посете делегације Сомбора мађарском граду Капошвару током које су имали прилику да се упознају са принципом рада соларне електране „CMC Europe“.

Компанија „CMC EUROPE LLC“ изразила је намеру да и на територији Града Сомбора реализује пројекат изградње и развоја соларне електране, у чему ће им Град пружити сву могућу подршку, те су Ратковић и стратешки директор компаније „CMC Europe LLC“ Ђорђи Парис (Гyоргy Парис) свечано потписали протокол о сарадњи.

На састанку су учествовали и државна секретарка Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Емеше Лалић Урбан, представник компаније „CMC Europe LLC“ Ујлаки Габор, консултант компаније „CMC Europe LLC“ Игор Душан Рус, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић, помоћник градоначелника за област месне самоуправе Атила Прибила и шеф Кабинета градоначелника Лјиљана Мирић Маринковић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије