Усташе позивају на рат: Тврде да се ово неће завршити само на Украјини

Ukrajina

Неонацисти из великог броја земаља већ се боре на страни Украјинаца.

Већ пет дана траје ослободилачка акције руске војске у Украјини како се гранатирање Доњецке и Луганске Народне Републике наставило и након Путиновог потписивања независности.

Упркос позивима руског председника на преговоре, друга страна их упорно одбија тобоже тражећи неутралније место састанка дипломата.

С друге стране наставља да ризикује животе цивила, дајући пушке како тек пунолетним грађанима, тако и оним у својим позним годинама.

Притом, Зеленски позива и добровљце широм света, а не један од тих су се одазвали и из нашег региона.
Реч је о хрватским војницима који свесрдно подржавају нацисте.

– Ми се налазимо на украјинској граници с Мађарском. Идемо на фронт да се придружимо украјинском народу и нашим Хрватима. Знамо да ће овај рат тешко стати само на Украјини – изјавио је један од њих.
Неонацисти из великог броја земаља већ се боре на страни Украјинаца, међу којима има и Руса чије су организације као екстремистичке забрањене од стране Путина.

Најпознатија је Руска неонацистичка борбена група “Виктор Ларионов”, која је у Кијеву а чији су припадници у Русији оптужени за убиства грађана Русије кавкаског и азијатског порекла, те су гоњени од стране судова, заштиту нашли међу украјинским неонацистима.

– Још једном апелујем на војно особље Оружаних снага Украјине: не дозволите да неонацисти и Бендера користе вашу децу, жене и старце као живи штит, преузмите власт у своје руке. Изгледа да ће нам бити лакше да се помиримо са вама него са овом бандом наркомана и неонациста, који су се настанили у Кијеву и узели за таоце цео украјински народ – рекао је руски председник раније.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs