Ухапшени осумњичени за производњу и промет фалсификованих детерџената и омекшивача на сомборској пијаци

policija

Због постојања основане сумње да су извршили кривична дела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, као и удруживања ради вршења кривичних дела, припадници МУП-а, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, СБПОК-а, ПУ Града Београда и Жандармерије, ухапсили су 21 особу са територије Републике Србије.

Ова лица се сумњиче да су неовлашћено користили туђе ознаке, организовали производњу, паковање, складиштење и продају фалсификованих хемијских производа познатих марки –„Fairy“, „Ariel“, „Lenor“, „Persil“, „Silan“, „Perwoll“, „Bref“, „Head&shoulders“, „JAR“, , на пијачним тезгама у Суботици, Сомбору, Новом Саду, Панчеву и Београду.

Приликом претреса објеката које су користили за складиштење ове робе, пронађена је велика количина хемијских база за прављење фалсификованих производа чији порекло и хемијски састав не одговарају оригиналним. Пронађени су и фалсификати амбалажа и налепница робних марки, постројења за производњу, као и штампарске припреме за фалсификовање.

Ухапшеним лицима одузето је око 500.000 евра, 8.000.000 динара и 700.000 мађарских форинти, 13 скупоцених путничких аутомобила, квад, две куће, плац у Београду и стан у Панчеву.

Код два осумњичена, пронађена су два пиштоља. Против њих биће поднете кривичне пријаве и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, док ће против једног лица, код кога је пронађена мања количина марихуане, бити поднета кривична пријава за неовлашћено држање опојних дрога.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити спроведени надлежном тужилаштву.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије