Ухапшено седам особа: Оштетили буџет Србије за 300 милиона!

hapšenje

У великој акцији полиције, тужилаштва, БИА и Пореске управе на територији Београда ухапшено је седам особа осумњчених за прање новца.

Како наводи Телеграф.рс, ухапшени су власник и троје запослених у књиговодственој агеницји „АМ Логистиц 2209“.

Незванично, они сумњиче се да су посредством неколико привредних друштава вршила кривична дела пореске преваре у вези са неоснованим повраћајем пореза на додату вредност и прање новца, чиме је нанета штета будзету Републике Србије у износу од висе од 300 милиона динара.

Према сазнањима, они су новац улагали у изградњу и опремање викендица и стамбених објеката на територији Београда, Инђије и Црне Горе.

Њима је одређено задржавање од 48 сати.

И пре три дана МУП је извео велику акцију у Лозници и Краљеву.

Ухапсили су седам особа, док се за још једном трага, због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, превара, прање новца, фалсификовање исправе и прикривање.

У овој акцији привремено су одузети аутомобили високе класе, луксузни кампери, као и комби возила која су, како се сумња, од стране ове организоване криминалне групе украдена на територији земаља Европске уније, након чега су довезена на територију Републике Србије. Та возила су, у унапред обезбеђеним гаражама, радионицама-штековима преправљана и касније продавана на основу чега су осумњичени остварили вишемилионску противправну имовинску корист.

Погледајте и снимак тадашњег хапшења.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs