Ухапшен председник Перуа: Терети се за злоупотребу овлашћења и побуну!

Peru

Полиција Перуа је, на позадини политичке кризе у земљи, привела председника Педра Кастиља, произилази из поруке снага безбедности.

Истовремено, полиција је званично именовала шефа државе као бившег председника.

У испуњавању наших обавеза прописаних законом о националној полицији Перуа, службеници су привели бившег председника Перуа Педра Кастиља, наводи се у саопштењу.

Структуре моћи оптужиле су перуанског лидера за побуну и злоупотребу положаја.

Полиција Перуа је, на позадини политичке кризе у земљи, привела председника Педра Кастиља, произилази из поруке снага безбедности.
Раније у среду, Кастиљо је распустио парламент, који је по трећи пут требало да разматра његов опозив. Председник је такође најавио полицијски час у земљи од 22:00 до 04:00.

Парламентарци су се ипак окупили на састанку и одлучили о оставци шефа државе.

У новембру је хиљаде људи демонстрирало у најмање шест региона Перуа тражећи оставку Педра Кастиља. Грађани оптужују шефа државе, његову породицу и пратњу за корупцију – против Кастиља је отворено шест кривичних поступака по оптужбама за корупцију и друга кривична дела. Он сам негира оптужбе називајући их политичким прогоном.

АМЕРИКА НЕ ПРИЗНАЈЕ КАСТИЉА

Сједињене Америчке Државе сматрају Педра Кастиља бившим председником Перуа након што га је парламент опозвао, рекао је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.

Колико сам разумео, он је због поступака парламента сада бивши председник“, рекао је Прајс на брифингу.

Кастиљо је у среду распустио парламент, који је по трећи пут требало да разматра његов опозив. Међутим, парламентарци су се ипак окупили на састанку и одлучили о оставци председника. Војска и полиција су се изјасниле против одлуке председника.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs