У Америци започела масовна вакцинација животиња против корона вируса

И док и даље има људи који се нећкају да ли да се вакцинишу, у једном зоолошком врту у САД-у почела је масовна имунизација животиња против корона вируса.

Велике мачке, медведи и творови примили су вакцину против цовида 19, у оквиру напора да се у САД експерименталном вакцином заштите животињске врсте.

Тигрови Џинџер и Моли су прве две животиње у зоолошком врту у Окланду које су ове недеље добиле вакцину.

Из ветеринарске службе кажу да ниједна животиња до сада није заражена вирусом, али да желе да делују превентивно, па су тако тигрови, мрки и гризли медведи, планински лавови и творови добили прву од две дозе, а затим ће вакцинисати и друге животиње.

До сада је зоолошки врт користио баријере за социјално дистанцирање, а особље је носило заштитну опрему како не би угрозило осетљиве врсте, а сада је ситуација лакша када животиње могу да се боље заштите овом вакцином.

Укупуно 11.000 доза вакцина биће донирано за животиње које живе у скоро 70 зоолошких вртова, академских институција и владиних организација смештених у 27 америчких држава, наводи се у саопштењу ветеринарске службе.

Зоолошки врт у Сан Дијегу почео је с имунизацијом примата у јануару након епидемије ковид-19 међу чопором горила у свом Сафари парку, а велики мајмуни, који деле 98 одсто своје ДНK са људима, посебно су подложни инфекцијама као и мачке.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs