У Апатину додељена награда „Миодраг Борисављевић“

Dodeljivanje nagrada

Општински културни центар Апатин, у оквиру 6. Фестивала кратке форме „Потпис“, 12. пут за редом доделио је награду „Миодраг Борисављевић“, за најбољу кратку причу. Свечаност је уприличена у Малој сали Kултурног центра, а овогодишњи лауреат је Ивана Јањић из Новог Сада која је на конкурс послала причу „Размештај“ под шифром „0603ДИ“.

Ивана Јањић рођена је 06.03.1983. године у Новом Саду. Завршила је школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, а потом дипломирала историју уметности на Филозофском факултету Универзитета у Београду. У периоду од 2009. до 2019. године била је пројектно ангажована у тонском студију „Studio Road“; учествовала је у формирању визуелног идентитета студија, промоцији рада, снимању и обради фотографских и видео записа који документују текуће пројекте. Од 2020. године ради као волонтер, а потом кустос-приправник у Сектору збирки Галерије Матице српске. Ангажована је на пословима систематског истраживања збирки и стручне обраде уметничког фонда Галерије Матице српске. Такође, активна је у раду са публиком, у оквиру програма и предавања везаних за тумачење и презентацију сталне поставке српске уметности осамнаестог, деветнаестог и двадесетог века. Бави се проучавањем српске међуратне ликовне уметности и архитектуре.

Ивани је ово прва награда у област књижевности, а како сазнајемо, она за њу представља велики подстицај да настави са писањем.

Подсећамо, на конкурс је пристигло 205 прича из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Немачке, Мексика, Чешке и Француске.

Селектор Срђан Тешин, књижевник из Kикинде, осим победничке приче, у најужи избор је сврстао још осам прича, и то:

1. „Дневник из колоне“ (шифра: Јустиција 71) Јадранка Витас, Чачак

2. „Влажност“ (шифра: Мала Вида) Марија Kртинић Вецков, Београд

3. „Абаја“ (шифра: Сестре вавилонске) Маријана Чанак, Нови Жедник

4. „Балада о свирепом“ (шифра: фат цитy) Мартин Грабас, Панчево

5. „Улица научника“ (шифра: АПРИЛ 21) Миодраг Лазаревић, Пожаревац

6. „Алберто“ (шифра: Риба са дна мора) Љиљана Грубач, Kрагујевац

7. „Летње поподне“ (шифра: 1$2сд4&) Миљан Јелић, Нови Београд

8. „Несагласност“ (шифра: Парадоxа) Владимир Милојковић, Суботица

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs